Posts

Kembara Indochina 2017 : Cambodia ( Siem Reap)

Alright since phnom penh tak banyak sangat tempat berjalan, so aku combine kan je lah dengan siem reap ni.
A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on Sep 11, 2017 at 6:48pm PDT
Dari HCM haritu naik bas mekong ekspress. So, kat phnom penh nie lebih kurang transit nak ke siem reap je. Amek lah masa beberapa jam untuk jalan-jalan sikit kat sana. 20km jugak lah jalan kaki ke station bas giant ibis (bas ke siem reap) dengan beg berat semua, sebab malas nak amek tuktuk. haha Pergi wat phnom, independance palace and pasar sana. Tepi sungai dia agak busuk, bau2 hancing. Haha.
A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on Sep 12, 2017 at 6:13am PDT

A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on Sep 13, 2017 at 7:02pm PDT

A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on Sep 14, 2017 at 1:20am PDT
So, 11 malam tu kami naik bas ke siem reap. Memang saje amek bas malam pon untuk menjimatkan perbelanjaan kat penginapan. Amek sleeper bus. Boek weyh, katil dua tingkat and kalau sorang bol…

Kembara Indochina 2017 : Ho Chi Minh (HCM)

Kembara Indochina 2017 : Mui ne, Vietnam

Hong Island, Krabi

Phuket, Thailand

Krabi Thailand