Phuket, Thailand

Hah, korang mesti dari entry Krabi kannn.



  
A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on


Okay, meh baca tang phuket pulak, kiteorang sampai phuket dah maghrib dah. Sunset sini lawa, tapi tak dapat nak amek gambar lawa2 sangat sebab kami sampai2 je, bas dah tunggu. Dari jetty nak ke patong beach tu makan masa 2 jam so, sampai hotel je kami terus check in hotel White Patong. Nasib baik lah hotel tu tak cancel book kami, sebab ade certain hotel, dieorang akan cancel kan book korang kalau korang lambat checkin tau. So, kalau korang dah boleh estimate korang akan sampai lambat, better double confirm kan dengan hotel korang.

A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on

Lepas check in kami terus keluar jenjalan. Pergi pickup kawan sorang lagi kat hotel die dan pergi dinner. Lapar teruk time nie sebab last makan kat krabi kot dan korang jangan risau, kat sini boleh kata banyak jugak lah kedai halal.Okay malam nie agak sedih, sebab kami bajet nak layan live band kat HRC, sudahnyaaa hrc tutup awal sebab dieorg tengah berkabung raja dieorang mati haritu. So, lepak je lah minum2 kat situ.

A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on

Esoknya, kami beli makanan kat 7e (banyak kedai tak bukak lagi pagi2) then lepak kat patong beach. Hah, kat sini korang boleh lah nak main sukan air macam parasailing, jet ski, banana boat dll. Cari je pakej kat area2 pantai tu. Tapi kami jalan2 je kat pantai tu, nak tan kan kulit. kahkah. Kalau korang nak baring2 kat pantai tu berpayung, boleh jugak sewa tapak. Yang nie aku tak tanya pulak harga dia.


A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on


A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on


Then kami sambung lagi jalan2 sekitar bandar phuket tu, sementara nak menunggu pukul5. Jodoh kami dengan phuket memang tak panjang sebab pukul 5 tu dah nak gerak pergi airport. Sobs. Sebenarnya kami yang request driver amek awal sikit sebab nak singgah market punya pasal. kihkihkih

Kat market ni makan memang superb! murah dan sedap. Kiteorang memang habis kan saki baki duit kat sini. macam2 beli. hahah Aduhhhh, rindu sotong bakar, pulut mangga, teh ais thai. umphhhhh. Sambil menikmati permandangan pantai dan angin nyaman. fuhhh

A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on



Okay, sebab korang baca sampai ke sini. Bonus yang di janjikannnnn. Jom tengok vidoe bawah ni. Sebelum korang tengok video ni, aku nak ucap terima kasih sebab baca blog aku, jangan lupa follow untuk ikut pengembaraan aku lagi. Ig & Twitter : @pumaterbang

               
 

Comments