Posts

Kembara Indochina 2017 : Thailand (Chiang Rai dan Chiang Mai)

Kalau sebut thailand, biasanya lokasi mana yang orang terfikir/travel akan pergi? Hatyai and krabi kan? Okay both ni memang best. Dan yang paling popular kat sana is makan-makan, urut and pantai. HAAAAA. Mana lagi tempat yang korang boleh pergi kalau ke thailand selain hatyai dan krabi tu? Okay untuk trip indochina haritu, aku sempat lah cover beberapa tempat kat thailand which is Bangkok, Chiang mai, dan Chiang Rai. Apa ada kat sana? Jom!


View this post on Instagram


A post shared by Pumaterbang (@ashraffadzeman) on Nov 27, 2017 at 7:53pm PST
So, since aku dari cambodia (siem reap) haritu memang akan masuk thailand dari bangkok lah. Korang boleh naik bas nak across border dan cara lain pula ialah naik train. So, aku decide untuk naik bas sebab bas lagi flexible dengan masa aku. So, aku pilih mekong express sebab masa sesuai dan harga murah jugak yang mana aku gerak around 7 pagi dan bayar USD 18 je.  Sampai bangkok around 3-4 tengah hari  dan direct cari train station nak shoot ke …

Kembara Indochina 2017 : Cambodia ( Siem Reap)